Home » brioche bakken
DSC_0124.jpg

Dit heb je nodig:

 

- 300 gram bloem
- 2 el suiker en 3 tl suiker
- 120 ml lauwe melk
- 1 ei 
- 125 gram zachte boter
- 7 gram gist
- 6 gram  zout
- een kom
- een theedoek

 

Doe de melk in de kom. Zorg dat hij lauwwarm is. Je kan hem even in de magnetron zetten. Voeg hier de gist en 3 el suiker aan toe en zet het mengsel even aan de kant. Het gaat vanzelf borrelen. Doe nu de bloem, 2 el suiker, het zout en het ei in een andere kom. Doe hier ook de melk bij. Kneed nu alles goed door elkaar tot een mooi deeg. Het blijft best plakkerig, maar hoe langer je kneed hoe minder plakkerig het wordt.  Kneed er daarna een bal van. Vet de kom in met olie en leg de bal erin. Dek de kom af met een natte theedoek en laat het zo 45 minuten rijzen. Als het is gerezen moet het ongeveer 2 keer zo hoog zijn. Haal dan het deeg uit de kom en druk de lucht eruit.  Doe het deeg dan in een ingevette cakevorm. Doe een natte theedoek over de vorm en laat het weer 45 minuten rijzen. In de tussentijd kan je de oven vast voor verwarmen op 180 graden. Bak de brioche ongeveer 25 minuten tot hij mooi goudbruin is. Dan even laten afkoelen en klaar is je lekkere brioche!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.