Home » Cake uit de magnetron
c602b46773354d818a8a6eea7564e9bf.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Dit heb je nodig:

- Een grote mok
- 4 eetlepels bloem
- 4 eetlepels suiker (Wil je  minder zoete cake, gebruik dan 2 of 3 eetlepels)
- 2 eetlepels cacao (Dan krijg je dus chocolade cake, maar als je gewone cake wilt moet je dat dus niet toevoegen. Voor de rest blijft het recept dan het hetzelfde)
- 1 ei (Dit kan je ook vervangen door wat extra melk)
- 3 eetlepels melk
- 2 eetlepels plantaardige olie
- een beetje vanille (hoeft niet per se, is wel lekker)

De bereiding:

Stop eerst alle droge ingrediënten in de mok en roer dit goed door elkaar. Doe nu het ei en de melk erbij. Roer ook dit er goed doorheen. Daarna nog de olie er doorheen roeren en dan is je beslag klaar. Zet de mok in de magnetron. Waarschijnlijk moet het cakeje er ongveer 3 minuten in, maar haal hem na 2 minuten maar vast uit de magnetron en kijk of hij al gaar is. Doe dit door met een prikker in het cakeje te prikken. Komt de prikker er droog uit, dan is hij gaar. Is de prikker nog nat, dan moet je hem nog een minuutje in de magnetron zetten. Als hij in de magnetron staat gaat hij waarschijnlijk een flink stuk rijzen, maar dat geeft niet. Na 3 minuten kan je je cakje uit de magnetron halen. Even laten afkoelen, en dan: Eetsmakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Naomi
2 jaar geleden

Lekker!!!
En leuk.