Home » gave papieren deco bal

Dit heb je nodig:

- gekleurd papier
- lijm
- een schaar

Stap 1:

Teken rondjes op een papier. Hoe groter de rondjes, hoe groter de bal wordt. Je hebt 32 rondjes nodig.

Stap 2:

Knip de rondjes uit. Als je slim bent, knip je niet 1 voor 1 die rondjes uit maar leg je een paar bladen op elkaar en knip je alles tegelijk uit.

Stap 3:

Leg 8 rondjes op een stapeltje en vouw dit stapeltje dubbel.

Stap 4:

Knip 5 van zulke kleine driehoekjes uit de rondjes.

Stap 5:

Vouw het bovenstje blaadje naar links. Doe een druppeltje lijm bij het 1e, het 3e en het 5e driehoekje. Klap het blaadje met de druppeltjes lijm naar links en druk het stevig aan.

Stap 6:

Doe nu een druppeltje lijm bij het 2e en het 4e driehoekje. Klap het blaadje met de druppeltjes lijm naar links. Doe dan weer druppeltjes lijm bij het 1e, 3e en 5e driehoekje en klap het blaadje naar links. En dan weer lijm bij het 2e en 4e driehoekje. Ga zo door tot je alle blaadjes naar links hebt geklapt.

Stap 7:

Leg iets zwaars op het stapeltje, zoals een boek of een pot. Laat het zo even drogen. Terwijl het aan het drogen is moet je nog 3 van deze stapeltjes maken. Laat ook deze even onder iets zwaars drogen.

Stap 8:

Plak alle 4 de stapeltjes nu met deze kanten tegen elkaar aan. Laat ook dit weer even drogen. Vorm de stapel nu tot een bal. Doe dit door de bovenkant en de onderkant van de stapel tegen elkaar aan te plakken en even goed vast te houden. Dan is je bal klaar!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.