Home » mandje van kranten

Dit heb je nodig:

- oude kranten of tijdschriften
- lijm
- een schaar
- eventueel modpodge
- eventueel een kwast

Stap 1:

Knip stroken van je tijdschrift van ongeveer 4-5 centimeter breed.

Stap 2:

Leg 4 stroken naast elkaar neer.

Stap 3:

Weef 4 stroken de de andere 4 heen. Doe dit door een strook horizontaal onder de eerste veticale strook door te halen, dan over de tweede verticale, dan onder de derde verticale, en dan weer over de laatste verticale. Pak een tweede horizontale strook. Met deze begin je juist boven de eerste verticale, dan onder de tweede verticale, enz.

Stap 4:

Vouw de uitstekende stukjes strook omhoog. Dit worden straks de zijkanten van je mandje.

Stap 5:

Weef nu ook stroken door de zijkanten van je mandje. Je hebt aan beide kanten van je

mandje een stukje strook over als je hem door de zijkant hebt geweven. Aan 1 kant knip je dat stukje af. Aan de andere kant plak je het aan de binnenkant vast aan de andere zijkant. Hierdoor blijven de zijkanten van je mandje overeind staan.

Stap 6:

Weef nu aan alle zijkanten 2 stroken erdoorheen. Zoals je ziet steken er aan de bovenkanten nog wat stukjes strook omhoog. Deze kan je afknippen.

Stap 7:

Je mandje ziet er nu zo uit. Eigen;ijk is hij nu al klaar, maar als je modpodge hebt moet je de volgende stap ook nog maar even lezen.

Stap 8:

Als je modpodge hebt zou ik nog even het mandje daarmee insmeren, daar word hij extra stevig van. Zoals je ziet heb ik geen echte modpodge, maar creapodge. Dit is eigenlijk hetzelfde als modpodge, maar dit kun je voor 80 cent bij de Action kopen. Als je mandje droog is, is hij helemaal af!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.