Home » verf ,klei, enz.

verf ,klei, enz.

Hier staan DIY'S zoals zelf verf, klei en stoepkrijt maken.

Zelf verf maken

Oh nee, de verf is op en je had net zo'n leuke DIY gezien met verf! Wat nu? Nou, heel simpel: meng wat water, bloem, zout en kleurstof door elkaar en je hebt verf! Tada! Ik heb dit leuke, simpele idee van www.budgi.nl. Kijk hier voor de uitleg voor je eigen, handmade verf!

Zelf stoepkrijt maken

Wist je dat je zelf stoepkrijt kunt maken van eierschalen, bloem en water? Cool toch! Je krijgt dan wel wit krijt, maar het is super simpel om te maken. Ik heb dit leuke idee van www.de-gulle-aarde.blogspot.nl. Wil jij het ook maken? Klik dan hier!

Zelf modpodge maken

Ik heb al een aantal DIY'S op mijn site staan waar ik modpodge bij gebruik. Maar veel mensen hebben geen modpodge in huis, terwijl het wel heel handig is! Maar je kunt het ook gemakkelijk zelf maken met maar 2 ingrediënten. Handig toch? Wil je het ook maken? Kijk dan hier!

Zelf kneedgum maken

Je kunt zelf heel gemakkelijk kneedgum maken, namelijk met een gum en memoblaadjes. Memoblaadjes? Ja, echt. Het klinkt misschien raar, maar het werkt echt en het is heel simpel. Het kan echt gummen en droogt niet zo snel uit. Ook maken? Kijk hier voor de uitleg!

Zelf papiermaché lijm maken

Papier maché. We kennen het allemaal wel. Het is hartstikke leuk om te doen, maar de behanglijm die je er voor nodig hebt is best duur en je hebt het ook niet altijd in huis. Maar wist je dat je het ook heel gemakkelijk zelf lijm voor papier maché kunt maken? Met alleen wat bloem en water! Kijk hier hoe je het moet doen!

Zelf krijtbord verf maken

Krijtbord verf is supercool, maar ook zo duur! Een klein flesje kost vaak al 5 euro, en wil je wat meer moet je wel aan zo'n 12 euro denken. Maar....  voor ongeveer 1-2 euro kan je het zelf maken!!!! In elke kleur die je maar wilt! Kijk hier voor de uitleg!

Zelf puffy paint maken

Sommige mensen zullen nu denken: Ah, puffy paint, leuk! Andere zullen denken: puffy wat? Eerlijk gezegd: dat dacht ik eerst ook. Maar het is hartstikke leuk spul! Voor die laatste groep mensen zal ik nog even uitleggen wat het is: Puffy paint is verf, (waarschijnlijk denk je nu: duh!) maar als je je kunstwerk in de magnetron legt wordt de verf 2x zo hoog! Best cool hé? Maar goed, genoeg gekletst. Hier leg ik uit hoe je dit gemakkelijk zelf kunt maken!

ps: dit idee heb ik ook van www.kleuterklasse.nl. Stiekem vind ik die ideeën nog best leuk!

Zelf klei maken

Klei is hartstikke leuk speelmateriaal, maar ook best duur. Zou het daarom niet superleuk zijn als je zelf klei kunt maken met spullen die je (waarschijnlijk) gewoon in huis hebt? Dan heb ik goed nieuws voor je: dat kan! En ook nog eens zonder te koken! Ik heb dit leuke idee van www.kleuterklasse.nl. Daar kan je leuke dingen vinden om met kleuters te doen. (maar je hoeft daarvoor natuurlijk geen kleuter te zijn;) Wil je ook snel en simpel je eigen klei maken? Klik dan hier!

 

 

Zelf lijmslijm maken

Hier laat ik zien hoe je zelf lijm slijm/kneedgum kan maken! Jij denkt nu: wattes!? Lijmslijm is eigenlijk gewoon een soort kneedgum (je kan er alleen niet mee gummen, dus daarom heb ik er ook maar slijm bij gezet), maar dan van alleen (opgedroogde) lijm! Cool of cool? Kijk hier hoe het moet!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.